Banner_FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Je kunt ‘BlokBusters!’ kopen in de winkel.

Voor een uitgebreide handleiding, bekijk deze PDF: Handleiding verbinden met server

Dit zijn de stappen die u of uw kind moet doorlopen om op de server te komen:

  1. Start het Minecraft spel (de PC/Mac versie)
  2. Kies voor de optie ‘samen spelen’
  3. Klik op de knop ‘server toevoegen aan serverlijst’
  4. Vul het serveradres van ‘BlokBusters!’ in: speel.blokbusters.zwijsen.nl

Ja. U heeft een PC/Mac versie van Minecraft nodig om ‘BlokBusters!’ te kunnen spelen.

Nee, helaas. ‘BlokBusters!’ is uitsluitend geschikt voor de Java-editie (PC & MAC) van Minecraft. U kunt op Windows 10 deze (originele) PC/Mac-versie van Minecraft ook gewoon gebruiken, al zal deze dan wel moeten worden aangeschaft.

Voor vragen, opmerkingen, tips of het melden van ongewenst gedrag kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Nee. Onze helpdesk kan u alleen helpen met vragen die gaan over ‘BlokBusters!’ of de aanschaf daarvan. Voor Minecraft gerelateerde vragen/opmerkingen verwijzen wij u naar Mojang.

Nee, dat is ‘BlokBusters!’ niet. ‘BlokBusters!’ is primair gericht op de thuisgebruiker.

‘BlokBusters!’ is primair gericht op thuisgebruik. Het biedt spelenderwijs extra oefeningen aan in een motiverende omgeving. Het inzetten van ‘BlokBusters!’ op scholen is echter ook mogelijk.

Ja, onafhankelijk van de locatie kan er ingelogd worden met een Minecraft-account waarmee toegang tot ‘BlokBusters!’ is verkregen. Dit kan zowel het schoolaccount als het privé-account van een leerling zijn.

Toegang tot de ‘BlokBusters!’-server is gekoppeld aan één Minecraft-account. Wanneer u voor twee of meerdere accounts toegang wilt verkrijgen moet u deze accounts afzonderlijk aanmelden.

‘BlokBusters!’ laat spelers toe met Minecraft-versie 1.9 en hoger. Mocht de versie die u gebruikt lager zijn dan 1.9, dan kunt u het als volgt aanpassen: Handleiding veranderen versienummer

Nee, op dit moment kan er in de omgeving alleen extra geoefend worden zonder inzicht van leerkrachten/ouders. Door middel van het puntenaantal van de speler wordt een indicatie gegeven die laat zien hoe intensief er gespeeld is. Het puntenaantal is echter alleen binnen het spel zichtbaar.

 

Voor ouders

De spelniveaus en het niveau van de oefeningen binnen de spelwerelden van ‘BlokBusters!’ sluiten aan bij de leerstof van spelling, taal en rekenen in de groepen 6, 7 en 8 (NL) / 4de, 5de 6de klas (BE) van het basisonderwijs. Het niveau kan binnen het spel gekozen worden.

Binnen ‘BlokBusters!’ zijn drie spelwerelden ingericht waar spelling (onthoud- en klankwoorden), taal (woordenschat) en rekenen (rekensommen in verschillende domeinen) kunnen worden geoefend.

De speler start als ontdekkingsreiziger op het centrale eiland. Er zijn drie werelden beschikbaar waar de speler naar toe kan varen per schip. In iedere wereld kan geoefend worden en kunnen er punten verdiend worden. Deze punten geven toegang tot een volgend level.

Het doel van het spel is om alle levels uit te spelen en een zo hoog mogelijke score te behalen op het highscore-bord.

Binnen ‘BlokBusters!’ wordt in een motiverende en uitdagende spelwereld leerstof aangeboden binnen competitieve en coöperatieve spelvormen.

Binnen ‘BlokBusters!’ wordt gebruik gemaakt van de chatfunctie binnen Minecraft. De mogelijkheid om 1 op 1 te chatten is echter uitgeschakeld. Daarnaast worden scheldwoorden (etc.) weggefilterd. Indien uw kind toch onwenselijk taalgebruik / gedrag aantreft dan vragen wij u dit te melden via het contactformulier. Belangrijk hierbij is dat u de profielnaam van degene die ongewenst gedrag heeft vertoond en het tijdstip waarop het plaatsvond doorgeeft. Wij zullen dan, wanneer nodig, actie ondernemen.

Nee. Ongewenst gedrag kan gemeld worden via het contactformulier, zie de toelichting hierover bij de vorige vraag.

Uw Minecraft accountnaam wordt uitsluitend gebruikt om toegang te verlenen tot ‘BlokBusters!’ Indien u uw e-mailadres heeft achtergelaten zullen wij u op de hoogte houden over ‘BlokBusters!’. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

 

Voor kinderen

Je start als ontdekkingsreiziger op het centrale eiland. Er zijn drie spelwerelden waar je naar toe kunt varen per schip. In iedere wereld kun je oefenen en kun je punten verdienen. Daarmee krijg je toegang tot een volgend level.

Het doel van het spel is om alle levels uit te spelen en een zo hoog mogelijke score te behalen op het highscore-bord.

Jazeker. Alle levels zijn voor iedereen beschikbaar. De oefeningen zijn dan wel wat moeilijker.

Jazeker. ‘BlokBusters!’ wordt zoveel mogelijk gemaakt in samenwerking met de doelgroep. Nieuwe spelideeën zijn welkom via het contactformulier.